Journey Balance staat voor balans. Jouw leven. Jouw reis. En deze moet in balans zijn om geluk te kunnen ervaren. Maar dat is in het hedendaagse leven soms best lastig. Een balans tussen werk en privé maar ook tussen ontspanning en inspanning. Het klinkt zo makkelijk, toch?

Wanneer onze balans verstoord is dan merken we dat. Vroeg of laat. Dat kan omdat je lichamelijk of geestelijk niet lekker in je vel zit, minder energie hebt of dat je jezelf neerslachtig voelt of zelfs depressief.

Zoals ik het advies kreeg van mijn huisarts: “Doe maar even rustig aan. Meld je maar twee weken ziek, dan ben je er wel weer”.
Helaas bleek dit geen structurele oplossing te zijn. Bij het idee van deadlines, e-mails, slecht voor mezelf zorgen qua voeding (want: “geen tijd”) en social media (waarbij het bij iedereen alleen maar mooi en leuk is) voelde ik nog altijd een behoorlijke weerstand.

Journey Balance staat dus voor balans. Balans tussen beweging, gezonde voeding en ontspanning maakt dat je je sneller gelukkiger gaat voelen. Maar ook dat jij een persoonlijke ontwikkeling door gaat maken.

Een optimale balans voor ons als mens zou zijn:

8 uur inspanning
8 uur ontspanning
8 uur rust