Geluk ervaar je wanneer je een positieve mindset hebt, fijne mensen om je heen, gezond bent en voldoening haalt uit je werk.

Geluk ervaar je door in het hier en nu te leven, zonder te denken aan het verleden of te piekeren over de toekomst.

Geluk ervaar je door de dingen die je ongelukkig maken te elimineren.

Wanneer je ruimte maakt in je hoofd en vaker voor jezelf kiest, ontstaat er ruimte voor nieuwe en positieve dingen. Zo volgen geluksmomenten en komen toeval en geluk vaker op je pad.

Geluk ervaar je door balans.
Balans in ons hoofd en lichaam.

Dankbaarheid
Dankbaarheid kunnen we oefenen. Hoe? Door bijvoorbeeld elke dag, aan het begin en het einde, te mediteren. Een moment van zijn, van overdenking maar ook om even bij jezelf naar binnen te gaan en in te checken. Hoe voel ik mij vandaag? Ben ik over mijn grenzen heen gegaan of heb ik iemand over mijn grens heen laten gaan? En hoe kan ik dat mogen anders doen? Op een liefdevolle manier.

Of schrijf het op.
Elke avond drie dingen waar je dankbaar voor was vandaag. Dat kan iets heel groots zijn (een vakantie geboekt, een huis gekocht of een nieuwe baan) of klein (een kopje thee in het zonnetje, een wandeling in de natuur).

Zorg goed voor jezelf en wees dankbaar.