Oprecht. Perfectionistisch. Zelfkritisch. Empathisch. Enthousiast. Sensitief.

In ’82 is mijn reis op aarde begonnen. Van jongs af aan heb ik veel verschillende banen gehad, maar nooit iets voor heel lang. Waar sommige mensen de 10, 15 en zelfs 25 jaar aantikken bij eenzelfde bedrijf, kan ik dat niet zeggen. Is dat erg? Ik denk van niet. Niet meer in ieder geval. Want wat bij hen past hoeft niet bij mij te passen, daar ben ik achter gekomen. Ik mag gaan doen waar ik zin in heb, op elk moment en wanneer ik dat wil. Ik ben Marcelle.

Na een periode waarin ik niet lekker in mijn vel kwam te zitten en mijn baan opzei (tegen het advies van velen in) kwam ik allemaal interessante dingen tegen. Online, offline, tijdens gesprekken met mensen. Ik voelde dat ik beetje bij beetje weer mezelf aan het worden was. Vroeger had ik namelijk ook dat ik heel veel dingen leuk vond en alles tegelijk wilde gaan doen. Toen vond iedereen daar al wat van maar ja, anno 2022, iets met een hypotheek, twee kinderen, een hond…dat maakte de keuze nu toch echt iets lastiger. En toch ben ik in het diepe gesprongen.

Met hulp van meerdere experts kwam ik er steeds meer achter dat ik mezelf mocht gaan zijn. In mezelf gaan geloven en op mezelf gaan vertrouwen.

Als eerste ben ik een training gaan volgen om mijn mooiste leven te gaan leven. Deze ging diep. Echt naar jezelf gaan kijken. Van mijn denkwijze tot disciplines, van doorzettingsvermogen naar focus. En daarbij mijn eigen leefregels gaan schrijven en volgen. Daarna een opleiding Orthomoleculair Therapeut, Energetisch Therapeut en Brain Balance coach. Daarnaast ben ik mij gaan verdiepen in Human Design.

Mijn leermeester kwam op mijn pad. Healer en medium. Ik kon niet meer bij mijn gevoel en beredeneerde alles vanuit mijn mind. Tijdens een van mijn healingsessies bij haar ging ik zo diep dat ik mezelf terugzag als klein meisje. Er is vroeger vaak gezegd tegen mij “van hard werken ga je niet dood”. Misschien niet letterlijk maar het was ergens in mijn onderbewuste gaan zitten en ik had ervan gemaakt dat ik hard moest werken om gezien te worden door mijn ouders. Dit is een voorbeeld van iets waar ik met mijn bewustzijn niet bij had kunnen komen. De verlichting die ik daarna voelde was enorm. Ik kon alle gevoelens die erbij kwamen kijken laten zijn en ik kon niemand meer iets kwalijk nemen. Het gevoel dat ik al zo lang bij mij droeg loste op.

Nu, een tijd later, heb ik blokkades op kunnen lossen. Het belemmert mij niet meer. Emotionele en lichamelijke klachten zijn opgelost en ik heb mijzelf toestemming gegeven om even stil te staan. Mezelf aandacht geven en durven te voelen wat er diep van binnen speelde.

En toen was daar het moment dat (voor mijn gevoel) alles samen kwam. Lopend en brainstormend met mijn partner kwamen wij op een naam voor mijn onderneming. Toeval? Toeval bestaat volgens mij niet.

En zo is Journey Balance ontstaan. Geboren. Een samenkomst van alles wat ik tot nu toe in mijn leven heb mee- en doorgemaakt.

Nieuwsgierig naar wat er nog komen gaat, neem ik jullie mee op reis. Mijn reis. Jouw reis. En misschien gaan we ook wel samen op reis. Ga je mee? Volg mij dan op mijn insta pagina voor meer tips!

Leef zoals je bent