Wat is ons aura of energielichaam?

Ons aura bevindt zich in het fysieke lichaam en ver daarbuiten. Onze aura heeft verschillende niveaus van gedachten en emoties. Ze zijn verbonden met het chakrasysteem en via dat systeem met ons fysieke lichaam.

Onze aura bestaat uit energie die op verschillende niveaus trilt. Zie of voel jij aura’s? Merk je dat wanneer je een ruimte instapt hoe de energie voelt op dat moment? Lees dan snel verder voor meer informatie…

Je kan onze aura vergelijken met de verschillende radiofrequenties die gelijktijdig overal om ons heen bestaat. In tegenstelling tot radiofrequenties beïnvloeden aura’s elkaar, direct of indirect. Meer willen weten over onze aura’s is de sleutel tot het begrijpen hoe op energie gebaseerde geneeswijzen zichtbare en diepgaande resultaten kunnen bereiken.

Hoewel ons fysieke lichaam niet tot de menselijke aura wordt gerekend, bestaat ook ons fysieke lichaam uit pure energie. Kwantumfysica biedt meer details over dit niveau van fysieke materie. Het is ook belangrijk om te begrijpen dat onze aura’s niet allemaal nodig zijn om de gedachten en emoties te creëren die we in het fysieke lichaam ervaren. Zolang je fysieke lichaam (en brein) leeft en verbonden is met je geest, zal het in staat zijn om je gedachten en emoties te laten ervaren. Deze verbinding met je geest gebeurt op dit moment indirect via een energielichaam dat de ziel wordt genoemd en dat direct verbonden is met je fysieke lichaam.

Welke aura’s hebben we en welke kleur hoort erbij ons energie lichaam?

Het fysieke lichaam (verbonden met het wortelchakra – kleur rood)

Het etherische lichaam bestaat binnen het fysieke lichaam. Het weerlegt elk onderdeel dat het menselijk lichaam en materie in het algemeen creëert. Je kan het zien als een schakel tussen ons fysieke zelf en onze energielichamen, waardoor ze invloed kunnen uitoefenen op de balans en ontwikkeling van het fysieke lichaam. Dit kan een positieve invloed zijn, maar het kan ook als negatief worden ervaren wanneer onderdrukte energieën of andere energetische blokkades fysieke onevenwichtigheden veroorzaken.

Het fysieke lichaam bevat een vibrerende energetische tegenhanger voor elk orgaan. Een ziekte verschijnt daarom vaak in het energieveld voordat het in het fysieke lichaam verschijnt. Omgekeerd zullen trauma’s aan het fysieke lichaam (bijvoorbeeld botbreuken, brandwonden) onmiddellijk weerspiegeld worden in het etherische lichaam. Reiki en Alsemia energie zijn bijzonder effectief in het helen, zuiveren en in balans brengen van dit energielichaam.

Het emotionele lichaam (verbonden met het heiligbeenchakra – kleur oranje).

Het emotionele lichaam volgt de algemene vorm van het fysieke en etherische lichaam, maar het is meer vormloos en vloeibaar en het strekt zich enkele centimeters naar buiten uit. Het bevat bewegende energie van verschillende kleuren, die elk gevoeld worden als een specifieke emotie.

Onderdrukte emoties (emoties die geheel of gedeeltelijk losgekoppeld zijn van onze bewuste geest) worden stagnerende bubbels energie in het emotionele lichaam. Als deze bubbels van energie zich ook in het etherische/fysieke lichaam bevinden, wat zeer waarschijnlijk is, kunnen ze de energiestroom verstoren en na verloop van tijd kan dit tot lichamelijke aandoeningen leiden.

Het mentale lichaam (verbonden met de zonnevlechtchakra – kleur geel).

Dit gele energieveld bestaat uit fijnere energieën, die onze hersenen beïnvloeden bij het creëren van gedachten en overtuigingen. Deze energieën komen overeen met een lager niveau van mentale energieën, die soms kunnen worden ervaren als sterke en controlerende gedachten en overtuigingen. Dit lichaam strekt zich meestal enkele centimeters uit van het emotionele lichaam.

Er bestaat een sterke verbinding tussen gedachten en emoties. De meeste gedachten zullen een emotionele reactie oproepen en veel emoties hebben een bepalende macht over het ontstaan van gedachten en overtuigingen.

Onderdrukte mentale energieën gedragen zich op dezelfde manier als onderdrukte emotionele energieën, omdat ze stagneren en vaak onevenwichtigheden creëren. Het is mogelijk dat ze de structuur van lagere en hogere energielichamen verstoren, om uiteindelijk mogelijk ook het fysieke lichaam te beïnvloeden.

Onze gedachten, overtuigingen en bijbehorende emoties beïnvloeden ook onze perceptie van de wereld en bepalen wat we kunnen manifesteren. Daardoor vormen ze ons heden en bepalen ze onze toekomst. Het helen, zuiveren en in balans brengen van het mentale lichaam kan ons de controle over ons leven teruggeven.

Het astrale lichaam (verbonden met het hartchakra – kleur groen).

Het astrale lichaam is een belangrijke verbinding tussen de lagere en hogere energielichamen.

Deze hogere emoties zijn vaak gekoppeld aan onze relatie met anderen en met de verschillende aspecten van onszelf. Ze zijn verbonden met lagere mentale en emotionele processen, maar worden ook beïnvloed door hogere niveaus en energieën uit vorige levens. Door deze verbinding met de ziel is men in staat om de leiding van hogere niveaus te voelen. Deze innerlijke leiding komt vaak in de vorm van gevoelens en opwinding. Deze energieën drijven het lichaam om zijn doel te vinden en zijn levensmissie te vervullen.

Wanneer de verbinding tussen het hartchakra en de lagere chakra’s niet stroomt kan dat zorgen voor verwarring (het lagere bewustzijn dat iets gelooft en wil wat de ziel misschien niet echt verlangt). Dit innerlijke conflict zal zich meestal uiten in gemiste kansen, innerlijke spanning, mislukkingen, gebrek aan gedrevenheid, angst, depressie, enz.

Het zielslichaam (verbonden met de keelchakra – kleur blauw).

Ons zielslichaam is net als het fysieke en etherische lichaam, hoewel het gemaakt is van een veel hogere trillingsenergie, is het zielslichaam gestructureerd en volgt het de vorm van ons fysieke lichaam.

Wanneer de ziel in het lichaam incarneert, wordt aangenomen dat het zielenlichaam een ingewikkelde verbinding met het etherische lichaam creëert van voor de geboorte tot aan de fysieke dood. Dit kan verklaren waarom zielen die uit hun lichaam zijn hun menselijke vorm en hun persoonlijke fysieke eigenschappen lijken te behouden totdat ze reïncarneren in een nieuw fysiek lichaam.

Het hoger emotionele lichaam (verbonden met het derde oog chakra – kleur donkerblauw).

Het hogere emotionele lichaam (ook wel intuïtieve (celectial) lichaam) volgt niet de innerlijke structuur van het fysieke lichaam, omdat het vloeibaarder is. De energie wordt vaak gezien als donkerblauw.

Het hogere emotionele (intuïtieve) lichaam lijkt voornamelijk energieën te bevatten die de ziel en fysieke lichamen op emotioneel niveau beïnvloeden.

Vanwege het ontwikkelingsniveau van de mensheid op aarde op dit moment, met een aanvankelijke ontkoppeling tussen lichaam en ziel, hebben mensen slechts bewuste toegang tot een klein deel van de kennis van hun ziel. Daarom hebben ze niet de neiging om zich op een natuurlijke en bewuste manier te verbinden met vorige levens (of zelfs maar te geloven in vorige levens) en de vele levenslessen en kennis die op dat niveau zijn verworven.

Het hoger mentale lichaam (verbonden met het hoofdchakra – kleur wit/paars).

Dit prachtige witte ook wel gouden energielichaam (ketheric) voorziet ons van intuïtieve begeleiding en hogere gedachten en perspectieven. Het beïnvloedt het zielenlichaam en het fysieke lichaam op mentaal niveau.

Ben jij verbonden met je aura’?

Ik wens je heel veel liefde, geluk en wijsheid.

 

Liefs, Marcelle

Energetisch therapeut, medium en healer
Energy Healing Master
Barneveld – Amersfoort – Utrecht – Gelderland

 

Het is mijn missie om jou te helpen jouw frequentie te verhogen, jouw energie te laten stromen en jou te mogen begeleiden tijdens jouw proces van (spiritueel) bewustzijn. Als energetisch therapeut, healer en medium help ik jou vanuit liefde.

Als healer en medium werk ik met verschillende energieën. Ik ben Reiki master (Reiki 1-2-3), Ashati Master (Ashati 1-2-3), ik werk met Alsemia energie, mijn eigen gidsen, engelen en spirits en uiteraard mijn hogere zintuigen.

Ik ben er om jou te helpen om jouw frequentie te verhogen en ik begeleid jou tijdens jouw proces van spiritueel ontwaken. Wanneer jij gaat stralen omdat je blij bent met jezelf en de dingen die je doet ontstaat er magie 🔮

Als energetisch therapeut werk ik in mijn eigen studio, de Journey Balance studio, een veilige en serene ruimte.

Een healing helpt onder andere bij het oplossen van blokkades, trauma’s en het in balans brengen van het chakra systeem.

Het is mijn missie dat jij mag leven zoals je bent.

Wat is ons aura of energielichaam? Welke aura’s hebben we allemaal en welke kleur hoort erbij ons energie lichaam?