Conditionering en deconditionering
Open centers Human Design

Mijn verhaal

39 jaar, opgebrand, geen idee meer waar ik zin in had. Ik voelde mij niet goed genoeg, niet mooi genoeg en zeker niet slim genoeg. Iedereen om mij heen had het beter voor elkaar, een leuker gezin, een leukere man, een toffere baan, een mooiere auto en een mooier huis. Ik was moe, gestrest, voelde niets meer qua emoties of mijn lijf überhaupt en ik was allesbehalve een leuke moeder, vrouw, vriendin, dochter maar misschien wel het allerbelangrijkste…ik vond mezelf niet leuk meer. Ik sportte niet meer, ik maakte overal ruzie over, ik was dwangmatig gefocust op mijn kinderen en partner en ik stond stijf van de stress in mijn lijf.

Oké, daar moest iets veranderen. Dat zag ik zelf ook wel.

Human Design

Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in spiritualiteit, astrologie, het grote universum, de bron of welke naam je eraan wilt geven. De mensen om mij heen konden dat niet altijd plaatsen. De zelfbewuste, nuchtere Marcelle die ineens durfde uit te spreken dat ze openstond voor nieuwe dingen, zoekend naar zingeving en spiritueel bewust is.

Nuchter en zelfbewust ben ik nog altijd maar ik geloof zeker dat er meer is dan wij willen of misschien wel durven zien.

Zoals vele van jullie heb ook ik ongedefinieerde centers in mijn Human Design blauwdruk. Een van die ongedefinieerde centers is mijn hoofdcenter.

Meer dan 90% van de mentale processen vinden diep in de grijze gebieden van ons brein plaats, onder ons niveau van bewustzijn. Dit creëert een druk die zich manifesteert als vragen die antwoorden zoeken, of de behoefte om het waarom van het leven te weten.

In de open centers nemen we de energie over van de mensen met wie we op dat moment zijn. Het is ook de plek waar veel conditionering zit en zolang dit hier aanwezig is, is het verstandig om vanuit dit center geen beslissing te nemen. Je bent hier als het ware niet je authentieke zelf.

Healing

40 jaar en zeer zelf bewust ging mijn reis verder en wilde ik met de deconditionering aan de slag. Want fijn dat ik nu al die informatie ter beschikking had maar hoe ging ik hier nu meer aan het werk. Ik had nog altijd last van het gevoel dat ik niet bij mijn gevoel kon…

Zo kwam healing op mijn pad. Ik had door dat er meer speelde en dat ik dit met mijn open hoofdcenter niet even zelf zou gaan oplossen. Het leven bleef mij beïnvloeden en er waren dingen die ik niet goed verwerkt had en weggestopt had in mijn onderbewuste.

Tijdens een van mijn healingsessies ging ik zo diep dat ik mezelf terugzag als klein meisje. Er is vroeger vaak gezegd tegen mij “van hard werken ga je niet dood”. Misschien niet letterlijk maar het was ergens in mijn onderbewuste gaan zitten en ik had ervan gemaakt dat ik hard moest werken om gezien te worden door mijn ouders. Dit is een voorbeeld van iets waar ik met mijn bewustzijn niet bij had kunnen komen. De verlichting die ik daarna voelde was enorm. Ik kon alle gevoelens die erbij kwamen kijken laten zijn en ik kon niemand meer iets kwalijk nemen. Het gevoel dat ik al zo lang bij mij droeg loste op.

Nu, een tijd later, heb ik blokkades op kunnen lossen. Het belemmert mij niet meer. Emotionele en lichamelijke klachten zijn opgelost en ik heb mijzelf toestemming gegeven om even stil te staan, Mezelf aandacht geven en durven te voelen wat er diep van binnen speelde.

Dit is wat ik jou ook gun. Uit je hoofd, in je lijf.

In mijn volgende en laatste blog van deze reeks leg ik je graag meer uit over wat ik voor je kan doen en deel ik waardevolle tips met je.

Mooie dag en liefs, Marcelle
Energetisch therapeut, Barneveld
Human Design – Healing & Bewustwording

Ps: Het echte potentieel van een ongedefinieerd hoofdcentrum is zich te verwonderen en het mysterie van het leven, het menselijk bewustzijn en de intellectuele mogelijkheden van een oneindige reeks onderwerpen te verkennen.